איך להוציא ויזה להודו? 

מתכננים נסיעה להודו? אם כך, חשוב שתטפלו בהקדם בנושא הוצאת הוויזה, אשר מספק כיום מגוון רחב של אפשרויות. כיצד עושים זאת?

רקע כללי

כמו רוב המדינות, גם הודו מחייבת להוציא אשרת כניסה בכדי להיכנס לשטחה. בשונה ממדינות מסוימות דוגמת טייוואן, אין לישראל הסכם עם הודו, שמאפשר כניסה ללא ויזה. הודו היא אמנם ארץ גדולה, אך הכניסה אליה היא במקרים רבים רק חלק משורת יעדים, שאליהם מתכוונים להיכנס במהלך טיול ארוך. בכל מקרה, רצויה הוצאת ויזה להודו בצורה פשוטה ומהירה, מאחר שלא חסרות מנהלות נוספות שיעכבו אתכם. למעשה, בשנים האחרונות חלו כמה התפתחויות, שמקדמות את הקלות בה ניתן לעשות זאת.

היכן מוציאים?

ויזה להודו לא ניתן להוציא ישירות בשגרירות. שגרירות הודו עובדת בנושא זה דרך חברת ש.מ אשרות. כיום, ישנה עוד אפשרות נוחה במיוחד. הודו היא בין המדינות שמאפשרות להוציא ויזה דרך האינטרנט ("ויזה אלקטרונית" או E-Visa). ישנם גם שירותים משלימים לכך, שמסייעים לעשות זאת אפילו יותר בקלות. ישנם גם גורמים נוספים דרכם ניתן לעתים לעשות זאת, דוגמת סוכנויות הנסיעות. בכל מקרה, כדאי לבדוק את התעריפים והעמלות העדכניים, שהגופים השונים מבקשים תמורת הסיוע בהוצאת הוויזה.

איך להוציא - ויזה להודו

לכמה זמן? הוצאת ויזה לחודש

משך הוויזה הבסיסי, מתאים למי שמתכנן טיול בהודו למשך כחודש. למעשה, מדובר על ויזה ל-30 יום. הוויזה מאפשרת להיכנס להודו בתוך 30 יום (מתאריך הוצאת הוויזה) וגם להישאר בה למשך 30 יום. ויזה מסוג בסיסי כזה, מתאימה כמובן למי שרק עוברים בהודו, במסגרת טיול ארוך יותר שהם מתכננים. היא גם מתאימה למי שמגיע אליה למטרה חד פעמית קצרה.

הוצאת ויזה לשנה

סוג זה של ויזה גמיש יותר – הוא מאפשר להיכנס למדינה בתוך שנה מהוצאת הוויזה, עם כמה כניסות שרוצים. משך השהיה הרצופה שסוג ויזה זה מתיר, עומד על 90 יום. זה הוא כבר משך זמן סביר יותר, עבור מי שמעוניינים לטייל טיול ארוך במדינה זו.

הוצאת ויזה לחמש שנים

ויזה לחמש שנים היא כבר ויזה "למתקדמים". היא עשויה להתאים למשל, לאנשי עסקים שעובדים מול הודו ומגיעים אליה מדי פעם. חמש השנים מתייחסים לתוקף הויזה. גם כאן מדובר על היתר להיכנס למדינה לאורך תקופה זו ללא הגבלה על מספר הכניסות. עם זאת, עדיין מדובר רק על שהייה רצופה של עד 90 יום בלבד.

עוד נקודות חשובות

חשוב במיוחד לשים לב לתנאים של כל ויזה ולא להיות חכמולוגים ולחרוג מהם. בין השאר, יש לקחת בחשבון שלא ניתן להאריך תוקף ויזה שתוקפה עומד לפוג. במקרה שתרצו הארכה, תצטרכו להפיק ויזה חדשה.

לסיכום

נושא הוצאת הוויזה הוא אילוץ, שחייבים לטפל בו ולוודא שלא יעכב את הדברים. לכן, חשוב להכיר אותו ולקדם את הוצאת הוויזה בצורה זריזה ויעילה.

נגישות
גלילה לראש העמוד