מתקשים לשחרר: איך לתת למתבגר שלכם לטוס לבד לחו"ל?

כהורים, האינסטינקט שלנו הוא לעתים קרובות למשוך את המתבגרים שלנו קרוב יותר ולהגן עליהם מפני מלכודות פוטנציאליות. אבל האם זו תמיד הבחירה הנכונה? במהלך ההורות מגיע הזמן שבו עלינו להתמודד עם ההחלטה לתת לילדינו להשתחרר מהכבלים ולהתמודד לבד עם העולם, במיוחד כאשר הם מביעים את רצונם לנסוע לחו"ל. המונח "הורות הליקופטר" מתאר גישה מגוננת שבה השחרור נראה לנו כמעט בלתי נתפס. עם זאת, במאמר זה נסביר מה זה הורות מגוננת יתר על המידה וכיצד לשחרר את ההרגשה הזו ולתת להם לפרוש כנפיים.

מה זה הורה הליקופטר?

הורה הליקופטר הוא ביטוי שמתייחס לסגנון שבו הורים מגוננים מדי ומקדישים תשומת לב רבה מאוד לחוויות ולבעיות של ילדיהם, לעיתים קרובות עד כדי הגנת יתר או שתלטנות יתר. גישה זו זכתה לשם כך משום שכמו מסוק, הורים מרחפים מעל ילדיהם, למקרה שילדיהם זקוקים להם.

למרות שלעיתים קרובות היא נובעת ממקום של דאגה ואהבה, הורות הליקופטר יכולה להוביל לבעיות בהתפתחות הילד. ילדים מוגנים יתר על המידה עלולים להיאבק עם עצמאות, הסתמכות עצמית וכישורי קבלת החלטות מכיוון שלעיתים קרובות לא ניתנת להם הזדמנות להתמודד עם אתגרים וטעויות בכוחות עצמם.

 

היתרונות של נסיעות עצמאיות

נסיעות, במיוחד נסיעות לחו"ל, יכולות להיות חוויה מכוננת עבור בני נוער. היא חושפת אותם לתרבויות חדשות, מרחיבה את אופקיהם ודוחקת אותם אל מחוץ לאזורי הנוחות שלהם. על ידי התמודדות עם מצבים לא מוכרים, טיול בארץ זרה, וניהול הכספים והזמן שלהם, בני נוער יכולים לרכוש כישורי חיים חשובים.

  • חיזוק הביטחון וההערכה העצמית: טיול מוצלח לבד יכול להגביר את הביטחון העצמי של המתבגרים. בזכות זה הם יבינו שהם מסוגלים להתמודד עם אתגרים ולקבל החלטות.
  • למידת רגישות תרבותית: חשיפה לתרבויות ואורחות חיים שונות מסייעת לבני נוער להיות פתוחים יותר ולהבין יותר את המגוון העולמי.
  • פיתוח מיומנויות לפתרון בעיות: באופן בלתי נמנע, מטיילים נתקלים באתגרים. להבין כיצד להתאים תוכניות, לתקשר במחסום שפה או להסתדר בעיר זרה יכול לחדד את כישורי פתרון הבעיות של בני נוער.

טיפול בחששות הורים

זה טבעי שהורים יהיו מודאגים לגבי ביטחונו של המתבגר שלהם, במיוחד כאשר הם חושבים לאפשר לו לנסוע לחו"ל לבד. הנה כמה דרכים להתמודד עם חששות אלה:

  • בדיקה ותכנון: לפני שאתם מסכימים לטיול, קחו את הזמן לבדוק את היעד עם המתבגר שלכם. הבינו את המנהגים המקומיים, פרוטוקולי הבטיחות ואמצעי הזהירות הדרושים.
  • ביטוח נסיעות: השקיעו בביטוח נסיעות מקיף המכסה מקרי חירום רפואיים פוטנציאליים, מזוודות אבודות או ביטולי נסיעות.
  • תוכנית תקשורת: קבעו תוכנית תקשורת עקבית. החליטו על ביצוע צ'ק-אין קבוע, בין אם זה יומי או כל כמה ימים, וודאו שיש להם גישה לשיחות בין-לאומיות או לאפליקציות תקשורת מבוססות אינטרנט.
  • פרוטוקולי חירום: דונו מה לעשות במקרה חירום. ודאו שיש להם גישה למספרי חירום מקומיים ולאיש הקשר של השגרירות או הקונסוליה הקרובה ביותר.

צעדים להרפות מהמתבגרים שלכם

המעבר מהשתתפות פעילה בחיי המתבגר למתבוננים תומכים יכול להיות מאתגר. הנה כמה צעדים שהורים יכולים לנקוט כדי להבטיח שהם מספקים למתבגר שלהם את האיזון הנכון בין חופש ובטיחות:

  • התחילו בקטן: לפני טיול גדול בחו"ל, אפשרו למתבגר שלכם לצאת לטיולים קטנים יותר בארץ או ביעד קרוב. זה ייתן להם טעימה של עצמאות ויכין אותם למסע גדול יותר.
  • הצטיידו בידע: ודאו שהמתבגר שלכם מודע לנורמות התרבותיות, המנהגים המקומיים והביטויים החיוניים בשפה המקומית של יעדו.
  • דברו על אחריות: דברו על תקצוב, זהירות מהסביבה וקבלת החלטות בטוחות. עודדו אותם להיות אחראים לחפציהם ולבריאותם.
  • תנו אמון ביכולות שלהם: גידלתם אותם להיות אנשים חכמים ואחראיים. בטחו ביכולותיהם ובערכים שהנחלתם להם.

לסיכום

בתור הורים, מציאת האיזון בין שמירה לבין הענקת עצמאות היא קריטית. הורים הליקופטר יכולים שלא במתכוון לעכב את הצמיחה וההסתמכות העצמית של המתבגר. נסיעות, במיוחד טיולים בחו"ל, מציעות שפע של הזדמנויות להתפתחות אישית. הם מספקים פלטפורמה לבני נוער להתמודד עם אתגרים בעולם האמיתי, לצמוח ברגישות תרבותית ולבנות ביטחון עצמי. על ידי העצמת בני הנוער שלנו עם ידע, הגדרת ציפיות ברורות ואמון ביכולות שלהם, אנו מעניקים להם חוויות המעצבות חוסן ותושייה. כהורים, המטרה הסופית שלנו היא לטפח אנשים מוכשרים ובטוחים שיצלחו את נתיבי החיים. לכן, לפעמים מעשה האהבה העמוק ביותר הוא לקחת צעד אחורה, לבטוח בערכים שהנחלנו ולאפשר להם לעצב את המסע הייחודי שלהם בעולם.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד